Hírlevél

ISO 9001

ISO 9001

AKCIÓ!

Minden tartályunkra:

 • KEDVEZMÉNYES KISZÁLLÍTÁS!
 • 24-48 órás kiszállítás igényelhető minden raktáron lévő tartályra!

Naptár

2024. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

TELEFONOS RENDELÉS

S.O.S.

+36-30-904-1979

TELEFONOS RENDELÉS!

SZOLGÁLTATÁSOK

 • Kiszállítás egyeztetett időpontban!
 • Személyes vásárlási tanácsadás!
 • Egyedi tervezés!
 • Tartály telepítés!
 • Tartályok átalakítása!
 • Egyedi szerelvényezés!
 • Szaktanácsadás: bor, pálinka szakterületen is!

NYITVATARTÁS

NYITVATARTÁS

H-CS: 

de. 8.00-12.00

du. 12.30 - 16.30

P: 8.00-12.00

Szo-V: ZÁRVA!

 

Hírek

2021.02.21
Napelem elszámolás változás - a tartálytelepítés javíthatja a hatékonyságot!

Nagy változás jön a napelemeknél Magyarországon - Megérkezett a legújabb javaslat

Hamarosan véget ér a szaldó elszámolási rendszer a hazai napelemek piacán, és a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a napokban közzétette javaslatait arra vonatkozóan, hogy hogyan is nézhetne ki szerintük az új, bruttó elszámolási rendszer.

Mit mond a minisztérium?

A 300 tagvállalattal rendelkező MNNSZ pénteki közleménye kitér arra, hogy ezzel kapcsolatban már volt egy munkabizottsági ülés, ahol az Innovációs és Technológia Minisztérium megállapította, hogy a háztartási méretű napelemes kiserőművek szaldó elszámolást felváltandó új bruttó elszámolási rendszernek az alábbiakat kell teljesítenie:

 1. piaci alapú legyen a termelés és a felhasználás
 2. ösztönözze a napelemes rendszerek elterjedését és a saját célú villamos energia termelését
 3. ösztönözze a villamos alapú fűtések elterjedését
 4. ösztönözze az elektromobilitást, és a villamosenergia saját célú tárolást
 5. ösztönözze a csúcsidőn kívüli villamosenergia felhasználást

Mint ismert, az uniós szabályozással összhangban 2024. január 1-től nem lehet szaldóelszámolásra jogosító új hálózati csatlakozást létesíteni. 2020 őszén derült ki, hogy a szaldó rendszert felváltó bruttó elszámolásban a napelemes termelő a hálózatból vásárolt és az általa megtermelt, azonnal el nem fogyasztott energia egységárát külön-külön határozzák meg. 

Javaslatok pontokba szedve

Kiss Ernő, az MNNSZ elnöke nemrégiben jelezte a Portfolio-nak, hogy tavaly november óta folyamatosan gyűjtik az információkat és egyeztetnek az iparág szereplőivel. Már akkori nyilatkozatában előrevetítette: rövidesen előterjesztenek egy javaslatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium részére.

Feltehetően most ez a javaslatcsomag jelent meg 7 pontba szedve az MNNSZ oldalán, amelyet röviden összefoglalunk:

 1. A szaldó elszámolást felváltó bruttó pénzügyi elszámolás: a háztartási méretű kiserőmű által megtermelt és közcélú hálózatba visszatáplált villamos energiát a hálózati szolgáltató teljes egészében vásárolja meg az aktuális piaci – tehát az aktuális bruttó hatósági áron.
 2. A HMKE által megtermelt és a hálózatba visszatáplált teljes villamos energia mértékéig jogosult villamosenergiát felhasználni a mindenkori bruttó lakossági ár 20%-áért. A termelő tulajdonában álló más ingatlanban – közös mérlegkör.
 3. Fűtések elektrifikációjának ösztönzése. A B vezérelt H és Geo fűtési tarifákkal szemben is legyen elszámolható pénzügyi alapon a teljes HMKE által megtermelt villamos energia mennyiség.
 4. Elektromobilitás és házi villamosenergia tárolás ösztönzése. A szaldó elszámolás felváltásával egyidejűleg bevezethetnék az elektromos autók otthoni töltésének kedvezményes időszakát ( lásd okosmérés javaslat) ahol a csúcsidőn kívüli időszakban a B vezérelt H és Geo fűtési tarifához hasonló mértékű áron lehetne tölteni az elektromos autót vagy a házi akkus energia tárolót. Ezzel a kedvezményes töltési lehetőséggel szemben is legyen elszámolható pénzügyi alapon a teljes HMKE által megtermelt villamos energia mennyiség. // TARTALYGYAR.HU: A nappali túltermelés tárolására megoldás lehet az akkumulátoros tároláson túl a tartályokban történő melegvíz tárolás, azaz a nappal megtermelt árammal vizet melegítünk, majd ezt éjszaka felhasználjuk a fűtési rendszerben! Tartályokról bővebb információk, ár és megrendelés itt: www.tartalywebaruhaz.hu
 5. Okosmérés. A szaldó elszámolás módosításával javasolják az okosmérés lehetőségeinek a jogszabályi hátterének megteremtését is. A szövetség azt javasolja, hogy tarifa idősávokkal ösztönözzük a villamosenergia csúcsidőn kívüli – felhasználását.
 6. Beruházási támogatást igénybe vevőkre vonatkozólag a 2021.06.30-ig benyújtott igénybejelentés legyen a mérvadó határidő.
 7. A szaldós elszámolásban a HMKE rendszerek AC oldali teljesítmény maximuma 50kVA. Javasolják, hogy a Bruttó elszámolással párhuzamosan ez a határ emelkedjen fel 200kVA-ra.

forrásom a https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210221/nagy-valtozas-jon-a-napelemeknel-magyarorszagon-megerkezett-a-legujabb-javaslat-470798#

Honlap készítés