Hírlevél

ISO 9001

ISO 9001

AKCIÓ!

Minden tartályunkra:

 • KEDVEZMÉNYES KISZÁLLÍTÁS!
 • 24-48 órás kiszállítás igényelhető minden raktáron lévő tartályra!

Naptár

2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

TELEFONOS RENDELÉS

S.O.S.

+36-30-904-1979

TELEFONOS RENDELÉS!

SZOLGÁLTATÁSOK

 • Kiszállítás egyeztetett időpontban!
 • Személyes vásárlási tanácsadás!
 • Egyedi tervezés!
 • Tartály telepítés!
 • Tartályok átalakítása!
 • Egyedi szerelvényezés!
 • Szaktanácsadás: bor, pálinka szakterületen is!

NYITVATARTÁS

NYITVATARTÁS

H-CS: 

de. 8.00-12.00

du. 12.30 - 16.30

P: 8.00-12.00

Szo-V: ZÁRVA!

 

Gyakran Ismételt Kérdések

 • TALAJVÍZ >>> Azt szeretném kérdezni, hogy honnan tudhatjuk, hogy talajvizes-e a terület, ahová telepíteni szeretnénk? Magyarország talajvíztérképét ellenőriztük, ott nem jelezte talajvizes területnek, de inkább szakértőtől szerettük volna megkérdezni. A településen minden ingatlan előtt mély árokrendszer került kialakításra. : A talajvíz lehet belvizes terület, de lehet rétegvíz is. Az ingatlanhoz legközelebb eső ásott kútban lévő vízszint megmutatja a pillanatnyi állapotot, ill. a lerakódásból megállapítható a max. vízszint, ezt kell venni kiindulási alapnak. Ha van a közelben természetes nyílt víz pl. tó, folyó, akkor annak a vízszintje határozza meg a vízszintet.
 • TELEPÍTÉS >>> Ezt a tartályt néztük ki az Önök honlapjáról: 7.7 10 m3-es PE. műanyag szennyvíz tartály, lépésálló tetővel http://www.tartalywebaruhaz.hu/35631-foldbe-telepitheto-muanyag-szennyviz-tartalyok/497813-7-7-10-m3-es-pe-muanyag-szennyviz-tartaly-lepesallo-tetovel Azonban az szerepelt a honlapon, hogy talajvizes területre nem javasolt. Ha esetleg talajvizes a terület, akkor van olyan kivitelezési módszer, amivel mégis lehetséges ennek a tartálynak a telepítése?: Elvileg ezt a tartályt is lehet telepíteni talajvizes területre, betonozással. Ennek bővebb leírása itt: https://tartalygyar.blog.hu/2017/06/22/vekonyfalu_muanyag_tartalyok_es_aknak_telepitese_talajvizes_teruletre. Talajvizes területre ilyen tartályokat készítünk: http://www.tartalywebaruhaz.hu/44897-muanyag-szennyviz-gyujto-tartaly-talajvizes-helyre.
 • AKNA >>> Fúrt kút kútfej aknának melyik akna / tartály lehet a legmegfelelőbb?: A legolcsóbb, legpraktikusabb és legsokoldalúbb a DN 1000 jelölésű erősített aknánk. Bővebb információk, ár és megrendelés a Tartálygyár Webáruházában: http://www.tartalywebaruhaz.hu/36754-muanyag-szivattyu-szerelo-aknak/558060-6-1-dn-1000-1300-szivattyuakna-lepesallo-tetovel
 • FÚRT KÚT >>> Az akna vagy tartály telepítése előtt, fúrt kút esetében mik lehetnek az elvégzendő teendők, szakmai javaslatok a kutak üzemeltetése keretében elvégzésre javasolt tevékenységekkel kapcsolatosan:
  Műszeres kút műszaki állapot-ellenőrző vizsgálatokat erre alkalmas szakvállalkozóval javaslom elvégeztetni (a vizsgálatok optimális gyakorisága 6-8 év).

  - A kútfej-lezáró peremen, ha vannak olyan átvezetések (szabad nyílások), melyek nincsenek lezárva, akkor azokat célszerű vízzáró módon lezárni azért, hogy azokon keresztül semmi se tudjon a kútba belemenni.
  - Ugyanez igaz a szellőzőcső-kivezetésére (ha van), célszerű rovarvédő hálóval lezárni.

  Az alap vízkémiai vizsgálatokat javasolt évente, míg a gázvizsgálatot a vonatkozó jogszabályban meghatározott, fajlagos összes metántartalomtól függő 2-3-5 éves gyakorisággal kell elvégeztetni.
  A kutak környezetében a terepviszonyokat úgy kell kialakítani, hogy talajfelszínen összegyülekező vizek ne a kútfej irányába folyjanak.
  A kutak középpontjától számított 20×20 m alapterületű részen - a helyszíni adottságoktól függően - egyéb tevékenységet nem célszerű végezni és a lehetőségekhez mérten ezt a területet körbe kell keríteni.

  Szokták mérni a kutak nyugalmi és üzemi vízszintjét, a kitermelt víz hőmérsékletét, esetleg a kitermelt víz üledék (homok) tartalmát?
  Ebből is lehet következtetéseket levonni a szűrőzött szakasz állapotára, esetleges eltömődöttségére. A fokozatos eltömődés a kút tönkremenetelét eredményezi hosszú távon. Ugyanehhez vezet a homokolás is. A vízhőmérséklet-méréssel esetleges hidegebb, felsőbb rétegekből származó, jelentősebb volumenű idegenvíz-bejutás mutatható ki.
  Ha nem gyakorlat, akkor javaslom 2-3 havi gyakorisággal a méréseket elvégezni.
  Ehhez - amennyiben nincsen, kézi vízszintmérőt és vízhőmérsékelt-mérőt célszerű beszerezni.
  Pl.
  Kézi vízszintmérő: http://www.geodealer.hu/termekeink/model-101.html
  Vízhőmérséklet-mérő: https://hannainst.hu/hi98509-check-temp-1-zsebhomero
  Ha üzemszünetben és üzemeltetés közben is pozitív a kút, akkor a kútfej-lezáró perem egyik átvezetésére egy golyóscsappal felszerelt menetes csonkkal egy nyomásmérő manométert (http://www.galath.hu/wp-letoltesek/manometerek/4951.pdf) célszerű felszerelni és az erről leolvasott értékeket vízszintté átszámítani.

  2-3 havi gyakoriságú homokolás-méréshez pl. az alábbi ülepítő tölcsér használható:
  https://www.laboreszkozkatalogus.hu/muanyag-eszkozok/altalanos-muanyag-eszkozok/imhoff-szedimentacios-kehely-beosztasos-leereszto-nyilassal.htm
Honlap készítés