Hírlevél

ISO 9001

ISO 9001

AKCIÓ!

Minden tartályunkra:

  • KEDVEZMÉNYES KISZÁLLÍTÁS!
  • 24-48 órás kiszállítás igényelhető minden raktáron lévő tartályra!

Naptár

2022. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 

TELEFONOS RENDELÉS

S.O.S.

+36-30-904-1979

TELEFONOS RENDELÉS!

SZOLGÁLTATÁSOK

  • Kiszállítás egyeztetett időpontban!
  • Személyes vásárlási tanácsadás!
  • Egyedi tervezés!
  • Tartály telepítés!
  • Tartályok átalakítása!
  • Egyedi szerelvényezés!
  • Szaktanácsadás: bor, pálinka szakterületen is!

NYITVATARTÁS

NYITVATARTÁS

H-CS: 

de. 8.00-12.00

du. 12.30 - 16.30

P: 8.00-12.00

Szo-V: ZÁRVA!

 

Naptár

";
2020.01.30
Magyar találmány segíthet vizet spórolni a földeken az aszályos időszakban

Magyar találmány segíthet vizet spórolni a földeken az aszályos időszakban

2020. január 30. 16:26 | behir

A VízŐrrel jelentős mértékű öntözővíz megtakarítás érhető el, ami hozzájárul ahhoz, hogy fenntarthatóbb, a környezetet kevésbé terhelő, biztonságos mezőgazdasági tevékenységet folytassunk.

Magyar fejlesztésű, komplex talajkezelési technológia alkalmazásával veheti fel a harcot az agrárium az éghajlatváltozással – olvasható a hirado.hu-n. Három vállalat egymásra épülő, egymás hatásait erősítő mikrobiológiai készítményei bizonyítottan akár harmadával is javítják a homokos talajok vízmegtartási képességét. Minden ilyen fejlesztés azért óriási jelentőségű, mert az emberiség jövőjének, illetve a fennmaradásának legkritikusabb előfeltétele a víz.

 
VízŐrrel a hazai elsivatagodás ellen

Hazánk az egy főre jutó vízmennyiségben egyáltalán nem áll rosszul, ám az ország tíz százaléka mégis az elsivatagosodás veszélyével néz szembe, amelyben élen jár a Homokhátság. Jelenleg erre a területre készült terv, vagyis a VízŐr és Algater algakészítmény együttes alkalmazásával, az elsivatagosodás megállítható, de legalább csökkenthető legyen.

A homokhátsági mintán végzett kísérletek az öntözéses növénytermesztés esetén kisebb vízfelhasználást, az öntözés nélküli technológiákban pedig magasabb lehet a terméshozam és jobb a termékbiztonság.

 

 

Hogyan működik a készítmény?

Vattay Richárd, a Water and Soil ügyvezető igazgatója a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorban elmondta, a készítmény mechanizmusa rendkívül egyszerű. Hozzátette, a talaj kapilláris rendszerén felfelé áramló víz, amikor eléri a felső rétegeket folyékony halmazállapotból vízpárává alakul át, viszont a talajra kipermezettet készítménynek köszönhetően nem párolgási veszteség lesz a vízből, hanem visszaalakul folyékony halmazállapotúvá és visszaszivárog a talajba.

A készítmény ennek köszönhetően lecsökkenti a talajok párolgási veszteségét, ezáltal lehetővé téve, hogy öntözés nélküli és öntözött körülmények közt is használható legyen. A magyar fejlesztésű talajkondicionáló készítmény tehát képes javítani a talajok vízháztartását. Hatását három hónapon keresztül fejti ki. Ez alatt az idő alatt maradvány nélkül, organikusan lebomlik.

Mágori Tibor kertészmérnök-növényorvos elmondta, egyre nagyobb probléma lesz az öntözővíz felhasználásának kérdése. Hozzátette, egy házikert megfelelő pázsitjához évenként közel ötszáz liter vizet kell felhasználni négyzetmétereként. Ez egy száraz, homokos mezőgazdasági területen akár több is lehet.

A VízŐr készítmény használatával jelentős költség is megtakarítható, mivel kevesebb vizet kell öntözésre fordítani a visszaszivárgásnak köszönhetően. Emellett másik pozitív hozadéka a talajkondicionálónak, hogy a mezőgazdaságban egységnyi vízből több növény termelhető.

 

Már kapható

Vattay Richárd elmondta, ismer egy mezőgazdászt, aki több száz hektáron termel cukorrépát. Pár évvel ezelőtt húsz hektáron próbálta ki a talajkondicionálót, jelenleg  már a teljes földterületén használja a VízŐrt. Állítása szerint a készítménynek, a talajban maradt víz mennyiségének köszönhetően tíz százalékkal növekedett a kikelt növények száma.

forrásom: https://behir.hu/magyar-talalmany-segithet-vizet-sporolni-a-foldeken-az-aszalyos-idoszakban

Honlap készítés