Hírlevél

ISO 9001

ISO 9001

AKCIÓ!

Minden tartályunkra:

 • KEDVEZMÉNYES KISZÁLLÍTÁS!
 • 24-48 órás kiszállítás igényelhető minden raktáron lévő tartályra!

Naptár

2022. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 

TELEFONOS RENDELÉS

S.O.S.

+36-30-904-1979

TELEFONOS RENDELÉS!

SZOLGÁLTATÁSOK

 • Kiszállítás egyeztetett időpontban!
 • Személyes vásárlási tanácsadás!
 • Egyedi tervezés!
 • Tartály telepítés!
 • Tartályok átalakítása!
 • Egyedi szerelvényezés!
 • Szaktanácsadás: bor, pálinka szakterületen is!

NYITVATARTÁS

NYITVATARTÁS

H-CS: 

de. 8.00-12.00

du. 12.30 - 16.30

P: 8.00-12.00

Szo-V: ZÁRVA!

 

Naptár

";
2020.11.18
Kútamnesztiát hirdetne a kormány

Így oldanák meg az illegálisan létesített öntöző kutak szabályossá tételét.
Kútamnesztiát hirdetne a kormány a vízgazdálkodási törvény módosításával, és ezzel a korábban illegálisan létesített öntöző kutak szabályossá tételét oldanák meg – erről beszélt kedd éjjel a parlament Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető az MTI beszámolója szerint expozéjában elmondta, hogy a felszíni vízkészlet nem elegendő az öntözési igények kielégítésére, sok helyen nem, vagy drágán lenne elérhető a vízfelszín alatti vízkészlet használata. Mivel ezen kutak engedélyeztetése bonyolult és drága volt, ezért több tízezer illegális öntöző kút létesült, szabályossá tételük megoldatlan probléma.

A javaslat most ezen változtatna, valamint az 50 méternél nem mélyebb, az első vízzáró réteget el nem érő mezőgazdasági öntözési célú kutak esetében nem írja elő az öntözési igazgatási szerv hatáskörébe tartozó engedélyezést. Felszín alatti vízkivételt biztosító kút csak olyan területeken létesíthető, ahol a vízkivétel az ivóvíz-bázisokat, karszt- vagy rétegvíz-készletet nem érinti.

Czerván György, a Fidesz vezérszónoka a frakció támogatásáról biztosította az előterjesztőt. Földi László, a KDNP vezérszónoka úgy fogalmazott, nagy örömmel vette a kútamnesztiát, ezért a törvényjavaslat elfogadását javasolják.

Magyar Zoltán, a Jobbik vezérszónoka örömét fejezte ki a törvényjavaslattal kapcsolatban, ugyanakkor megjegyezte, nem érti, a kabinet miért várt eddig a helyzet rendezésével.

Varga László, az MSZP vezérszónoka úgy fogalmazott, szeretnék támogatni az előterjesztést, azonban ökológiai szempontból hiányolják abból a kutak vízkivételi mennyiségének szabályozását.

Vadai Ágnes (DK) hangsúlyozta, a kormánynak egyértelműsítenie kell, kútamnesztiára egyszer kerülhet sor, azt követően mindenki érdeke, hogy csak világos szabályok alapján létesüljenek új kutak.

Nagy István agrárminiszter zárszavában közölte, az érintett kutakra úgynevezett okosórákat telepítenek, amelyek segítségével naprakész adatokkal rendelkeznek majd a vízhasználatról.

Forrásom a https://24.hu/fn/gazdasag/2020/11/18/kutamnesztia-illegalis-kutak-torvenyjavaslat-parlament/

";
2020.11.18
ADR / ADR MENTES / KÖZÚTI / GÁZOLAJ / SZÁLLÍTÁS / 1000 L IBC TARTÁLY

ADR MENTES KÖZÚTI ( GÁZOLAJ ) SZÁLLÍTÁS 1000 L-ig IBC tartályban

KÖZÚTI GÁZOLAJSZÁLLÍTÁS MENTESSÉGGEL

 

IBC tartályokról bővebb információk ár és megrendelés itt: http://www.tartalywebaruhaz.hu/35660-muanyag-ibc-tartalyok

IBC TARTÁLYOK kiszállítási díjai: http://www.tartaly.info/ibcszalldij.html

Rendelés: +36309041979 vagy +36303834000

SOS.: 30/2985814 

Általános infók: +36309946370

A gázolaj, a műtrágya vagy a növényvédő szer szállításának szigorú szabályai vannak. Ha valaki nem kíván erre szakosodott céget megbízni, érdemes utánanézni az előírásoknak. A közutakon ugyanis fokozott ellenőrzésre számíthat. A veszélyes anyagok közúti szállítását egy európai megállapodás, az úgynevezett ADR szabályozza. Ez rendkívül összetett, de léteznek könnyítések.

Jármű felszereltsége (3,5 t össztömeg alatt)

Ha valaki saját kisteherautójával szeretné orvosolni a problémát, az alábbiak figyelembevételével teheti meg: a járműnek érvényes műszaki vizsgával, zöldkártyával kell rendelkeznie. Szükséges beszerezni egy minősítéssel ellátott csomagolóeszközt (pl. műanyag konténert), amelyet kifejezetten veszélyes anyagok szállítására készítettek (műanyagnál besütve: UN../…/… felirat). Ezek a gyártástól számítva 2,5 évig használhatók újravizsgáztatás nélkül (általában a tetején körben 1-12 számok – ezek a hónapok – középen a gyártási év utolsó két számjegye). A tartály nem csöpöghet, a pisztoly alá ha kell, felfogóedényt kell rakni.  A konténert megfelelő módon rögzíteni kell, ha ez spaniferrel történik, akkor annak min. 1,5 tonna terhelhetőséget kell elérni. A konténer két szemközti oldalára egy-egy legalább 10×10 centis nagyságú úgynevezett veszélyességi bárcát kell felragasztani.

Képtalálat a következőre: „bárca un 1202”" Vizi környezetre veszélyes anyag"

Ez egy csúcsára állított négyzet, amelynek vörös alapszínében fekete láng látható, az alsó sarkában pedig egy 3-as szám. Ez a jelzés a munkavédelmi eszközöket, felszereléseket forgalmazó vállalkozásoknál beszerezhető.

Képtalálat a következőre: „bárca tűzveszélyes” "Tűzveszélyes/gyúlékony"
 A bárca közelében kell feltüntetni a szállított veszélyes anyag betűjelét, azonosító számát, ami gázolaj esetében “UN 1202″, valamint a környezetre veszélyes táblát.

Képtalálat a következőre: „bárca un”

A tartály névleges űrtartalma összesen 1000 liter lehet. Tehát egy 1200 literes konténer akkor sem megengedett, ha csak félig töltenénk meg gázolajjal. A járművet nem kell megjelölni semmivel, a narancssárga tábla is mellőzendő, a vezetőnek nem szükséges az ADR oktatási bizonyítvány sem, nincs szükség speciális okmányokra, különleges felszerelésekre. Továbbá, szükséges eszközök viszont: kerékkitámasztó ék, porral oltó készülék álló helyzetben rögzítve (1 db minimum 2 kg-os, és 1 db 6kg-os). Hordozható világító készülék, amelyen nincsen olyan fémfelület, amely szikrát okozhat (zseblámpa). Láthatósági mellény (ahányan utaznak az autóban), rendelkezzenek EN 471 felirattal.

Először is a szállított anyag eredetét számlával igazolni kell, a szállítólevelet is ki kell tölteni. Az okmányokban fel kell tüntetni a veszélyes áru azonosítóját, a szállítási megnevezését, a veszélyességi bárca számát (“UN 1202 gázolaj 3. III.”), valamint a feladó és címzett nevét, címét. A rakomány nem haladhatja meg az 1.1.3.6. bekezdésben leírt mentességi határt. A mennyiséget megadni kg (liter)! Tekintettel arra, hogy itt egyfajta mentesség alkalmazásáról van szó, az ADR erre vonatkozó leírásának hivatkozását is fel kell tüntetni. (Azért nincs sárga tábla az autón, mert mentes.)

-

forrásom a http://dgronline.eu/blog/page0.html

Gázolaj szállító tartályok - IBC 1000 liter - ADRMi az az ADR?

Az ADR egy betűszó :

Accord européen relatif au transport international des marchiandises dangereuses par route(ADR), vagyis magyarosan: veszélyes anyagok közúti szállításának szabályai

Az ADR szabályok a 20/1979 (IX.18) KPM rendeletben olvashatók. >>>> http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97900020.KPMA közúti üzemanyag szállításra vonatkozó eszencia a következő:

Bizonyos esetekben és mennyiségek alatt szállíthatók veszélyes anyagok úgy, hogy nem, vagy csak részben kell az ADR előírásait alkalmazni (ADR 1.1.3) ( Nem kell ADR igazolvány, nem kellenel ADR felszerelések, nem kell ADR-es jármű stb. !!!).

Ilyen mentesség vonatkozhat:

 • a szállítás jellegéből adódóan (magánszemélyek, vállalkozások, kárelhárító szolgálatok által végzett) egyes szállításokra,

 • gázok szállításának egyes eseteire,

 • folyékony tüzelőanyagok szállításának egyes eseteire,

 • korlátozott mennyiségben történő szállításokra,

 • üres csomagolóeszközök szállításra

 • és az egy szállítóegységen bizonyos mennyiség alatti szállításokra!A mentességek részletesen:

1. Magánszemélyek által történő veszélyes áru szállítás mentessége:

 • amennyiben az áru kiskereskedelmi csomagolásban (pl.kannában) van;

 • személyes vagy háztartási használatra szolgál;

 • továbbá szabadidő vagy sport célokra szolgál,

 • feltéve, hogy a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására szükséges intézkedéseket megtették ( pl. zárókupak ).

Fontos, hogy nem tekinthető kiskereskedelmi csomagolásnak az IBC tartály, a nagycsomagolás, ill. az egyéb tartály!


2. A szállítás jellegéből adódó mentességek a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira

 • ami fő tevékenységükkel kapcsolatos, pl.: mély és magasépítési munkaterületek ellátása;

 • vagy méréssel, karbantartással, javítással kapcsolatos szállítások;

amennyiben küldeménydarabonként legfeljebb 450 liter mennyiségű a szállított veszélyes áru és az ADR 1.1.3.6 bekezdésében meghatározott mennyiségi határokon belül van ( gázolajnál 1000 liter );

!! Fontos, hogy a vállalkozási tevékenységet valamilyen módon igazolni kell! (pl.őstermelői igazolvány bemutatása >>> kombájnoz viszi a gázolajat)!!

 

3. A folyékony tüzelőanyagok szállítása esetén

Ha a szállítási tevékenységet végző jármű tüzelőanyag tartályaiban lévő és a jármű meghajtására, vagy bármely berendezésének működtetésére szolgál a tüzelőanyag.

Ebben az esetben a tüzelőanyag vagy olyan, a jármű motorjához és/vagy a segédberendezéséhez közvetlenül csatlakoztatott, rögzített tüzelőanyag tartályban szállítható, amely

 • megfelel a hatósági előírásoknak, és

 • az együttes térfogata nem haladhatja meg a szállítóegységenként az 1500 litert, vagy

 • hordozható tüzelőanyag tartályban (pl. kannában) legfeljebb 60 liter szállítható szállítóegységenként.

 • ha a rakományként szállított járművek, szállítóeszközök (pl. csónakok) tartályaiban levő tüzelőanyagokról van szó,

 • amelyek azok meghajtására,

 • vagy bármely berendezésük működtetésére szolgál.

 

Részleges mentesség az ADR hatálya alól:

A 1.1.3.6 mentességgel történő szállításnál:

 • Meghatározott ADR feltételeknek teljesülnie kell!

 • Csak küldeménydarabos szállításnál alkalmazható mentesség,

 • Gázolaj esetében 450 liter felett, maximum 1000 literig!

 

Hogyan lehet szabályosan gázolajat szállítani ?

 • Magánszemélyek 60 liter tüzelőanyagot szállíthatnak hordozható tüzelőanyag tartályban (ha megtették a szükséges intézkedéseket a kiszabadulás megakadályozására);

 • Vállalkozások küldeménydarabonként 450 liter, gázolajat szállíthatnak (ha megtették a szükséges intézkedéseket a kiszabadulás megakadályozására!

Küldeménydarabonként 450 liter felett, de összesen 1000 liter alatt:

 • Fuvarokmányban meghatározott információtartalom:

  • Helyes szállítási megnevezés gázolaj esetén: UN 1202 Gázolaj, 3, III ( a sorrend is fontos!);

  • Küldeménydarab száma és fajtája;

  • Szállított anyag mennyisége;

  • Szállító, feladó és címzett neve, pontos címe;

  • Szállítólevél bejegyzés megléte: „A rakomány nem haladja meg az 1.1.3.6 bekezdésben előírt mentességi határt” !

 

 • Tűzoltó készülék szükséges: egy darab, A, B és C tűzosztályú tüzek oltására alkalmas, legalább 2 kg mennyiségű, por oltóanyagú (vagy más oltóanyagú, de azonos oltási képességű) hordozható tűzoltó készülék – érvényes, felülvizsgált, plombával ellátott, jó a nyomásmérője;

 

 • Minősített – ADR - es - csomagolóeszköz >>> praktikusan IBC tartály 1000 literes;

 • A csomagolóeszköz megfelelő jelölése: kisbárca, UN szám; Bárca: Piros, sarkán álló négyszög, alján a 3-as számmal. A 3-as csoportba tartozó anyagok jelölésénél: UN 1202 a gázolaj(UN 1203 a benzin);„Robbanás veszély, nyílt láng használata tilos!”felirat is kell. Ezeket a jelöléseket a tartály mindkét oldalán fel kell tüntetni úgy, hogy azok „leesés” ellen védettek legyenek.
 • Küldeménydarab rögzítése megfelelő ( elégséges a spaniferes rögzítés is );

FONTOS:

 • AZ ADR HATÁLYA ALÁ TARTOZNAK:

  • Gázolaj - összesen 1000 liter felett,

  • benzin - 333 liter felett,

  • ammónium-nitrát alapú műtrágya 1000 kg felett,

  • egyes peszticidek 20 kg, vagy 20 liter felett !

(Ide már kell az ADR-es igazolvány, az ADR-es felszerelés stb.)

 

 • Pl.: A műanyag tartályok között is van olyan, amely már a gyártáskor sem volt (!) megfelelő az üzemanyag tárolásához, mivel sem falvastagsága, anyaga, sem tömítései (csap és a betöltő nyílás) nem alkalmasak rá. Ezért fontos az UN-es tartály jelölés, az biztosan jó, amelyiken UN 31HA1 jelölés szerepel, és a gyártási dátum fiatalabb 2,5 évnél!

 • A műanyag IBC tartályok a gyártás idejétől maximum 5 évig kaphatják meg az ADR engedélyt, és a gyártás után 2 és fél évvel újra vizsgáztatni kell.

 • A fémtartályoknál szintén 2 és fél év a vizsga intervallum, de itt nincs az 5 éves korlátozás, viszont felépítésükben mások mivel itt a tartályok már beépített hullámtörővel készülnek a félig üres tartályok elmozdulása ellen.

 

A veszélyes áruk közúti szállítását hazánkban jelenleg az alábbi öt hatóság jogosult ellenőrizni:

 • Nemzeti Közlekedési Hatóság

 • Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 • Országos Rendőr-Főkapitányság

 • Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

 • Határőrség

 

IBC tartályokról bővebb információk ár és megrendelés itt: http://www.tartalywebaruhaz.hu/35660-muanyag-ibc-tartalyok

IBC TARTÁLYOK kiszállítási díjai: http://www.tartaly.info/ibcszalldij.html

Rendelés: +36309041979 vagy +36303834000

Forrásom a https://tartalygyar.blog.hu/2019/05/20/adr_mentes_kozuti_gazolaj_szallitas_1000_l-ig_ibc_tartalyban

Honlap készítés