Newsletter

News

16/10/2019 15:05
Tengervízből ivóvíz !

Több magyar vállalkozás is bemutatkozik a víz-világtalálkozón. Ezekkel a fejlesztésekkel a globális vízhiány megelőzésére kínálnak megoldásokat a hazai cégek. Az egyik ilyen vállalat tengervízből állít elő ivóvizet úgynevezett tengervíz-sótalanító technológiával. Az eszközt Tunéziában már használják, segítségével az év minden napján rendelkezésre áll az ivóvíz.

A magyar fejlesztésű sótalanító konténer egy halászhajó kikötő és egy katonai támaszpont számára biztosít ivóvizet a mindennapokban – tájékoztatott Kiss Adrián, a Hungarian Water Technology Corporation ügyvezetője az M1-nek a Budapesti Víz Világtalálkozó rendezvényén. A konténer segítségével előállított ivóvíz a lakosságot is kiszolgálja, de azt sem szabad elfelejteni, hogy erre a részre érkezik a legtöbb afrikai bevándorló is – tette hozzá.

forrásom a https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/10/16/tengervizbol-allit-elo-ivovizet-egy-magyar-vallalkozas


A tapasztalatok és a visszajelzések alapján, míg eddig körülbelül csak 5–6 hónapnyi ivóvíz volt elérhető a kikötőben és környékén, addig a technológia segítségével az év minden napján lehetőség van arra, hogy ivóvízhez jussanak az emberek – hangsúlyozta Kiss Adrián. Hozzátette, ebből készül a halak feldolgozásához szükséges ivóvíz is.

A konténer jelenleg 150–500 fő vízellátását biztosítja, ezért szeretnének kialakítani egy olyan hálózati vezetéket, amely a későbbiekben eléri a líbiai–tunéziai határátkelőt, és egy, a határnál fekvő körülbelül húszezer lakosú települést is kiszolgálná

Content Management System